neděle 12. června 2011

Jak přidat (vložit) politika do ElectionsMeteru

ElectionsMeter je otevřený systém. Každý může do systému vložit politika (nebo politickou stranu, hnutí, organizaci nebo osobu aktivně vykonávající veřejnou službu). Moderátor si vyhrazuje právo posoudit zdali zadaný objekt není duplicitní, je technicky správně založen a je v souladu k cíli a pravidly projektu.

Zadání můžete provést sami osobně (Váš asistent, Vaše kancelář, Váš ajťák), můžete k založení doporučit objekt správci nebo požádat emailovou žádostí adresovanou zástupci projektu.

Osobní (uživatelské) zadání je otevřené komukoliv. Vám, vaší kanceláři, vaším příznivcům ale i odpůrcům. Z důvodu přiměřené ochrany proti zneužití je zadání vícekrokové.

Postup uživatelského zadání objektu (např. politika) do systému:
A) je nutné splnit základní podmínky
- 1. registrace; musíte být registrovaný uživatel; zaregistrujte se
- 2. rozšíření profilu; zadávat objekty k hlasování mohou pouze uživatelé s rozšířeným uživatelským profilem; pokud nemáte profil rozšířen prosím doplňte svůj profil o běžné statistické informace typu (pohlaví, vzdělání, atp.); chráněné osobní informace typu rodné číslo a adresa systém nevyžaduje a nesleduje; rozšířit profil
- 3. test zkušenosti; systém očekává, že odevzdáte nejméně 20 hlasů

B) vlastní založení objektu
- 1.) po přihlášení v administraci svého osobního profilu uvidíte tlačítko pro založení nového hlasování
- 2.) před založením si připravte:
- jméno objektu (jméno a příjmení nebo název strany)
- krátký popis objektu (stručný popis)
- dlouhý popis objektu (obvykle životopis; doporučujeme českou a anglickou verzi)
- portrét objektu (na disku Vašeho PC nebo URL z webového zdroje; nejlépe JPG >150 px)
- inspirujte se existujícími profily
- 3.) Vámi založený objekt budete moci kdykoliv doplnit a upravit

C) zveřejnění objektu
- 1.) Vámi založený objekt není okamžitě veřejný, ale podléhá revizi moderátora
- 2.) moderátor je automaticky upozorněn na založení Vašeho objektu a obvykle do 24h Vám objekt zveřejní nebo odpoví s případným doporučením

Nově založený objekt je po moderátorském schválení veřejně přístupným k hlasování a dalším uživatelským vstupům v obvyklém rozsahu jako kterýkoliv jiný. Nově založený objekt začíná s hodnotou hlasování 50% ve své zemi a v její nejnižší lize. Do vyšší ligy se propracovává vzrůstajícím zájmem hlasujících. Vyhodnocované statistické informace jsou v prvních hodinách a dnech přirozeně málo relevantní (a mohou být ze začátku i nedostupné), jejich věrohodnost (reprezentativnost) obecně vzrůstá s časem.

Dbejte na správnost a věrohodnost zadávaných informací, stylistickou a jazykovou korekturu, pravidla systému a slušného chování. Připravte se prokázat v případě nutnosti Váš vztah a přiměřenou oprávněnost k Vámi založenému objektu.

Objekty které jsou založeny, schváleny a zveřejněny nelze zrušit.

Váš hlasovací profil existuje, ale Vy jste ho nezadal? Neautorizoval? Obsahuje špatné nebo zavádějící informace? Chcete ho autorizovat, změnit, rozšířit, opravit nebo doplnit? Požádejte o přidělení výhradního oprávnění. (V detailu Vašeho profilu nebo v životopise dole na stránce je odkaz pro žádost změny oprávnění.) Změna přístupových oprávnění k profilu je ověřována moderátorem z hlediska její oprávněnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat