čtvrtek 18. srpna 2011

1.000.000 návštěvníků

Minulý týden jsme dosáhli zajímavého mezníku v existenci projektu. Zaznamenali jsme miliontého návštěvníka od počátku existence projektu ElectionsMeter. V minulém týdnu byl překročen počet 1.000.000 individuálních IP adres podle veřejně a online dostupné statistiky.

To reprezentuje přibližně 1 mil. oslovených individuálních uživatelů, kteří k projektu přistoupili přes webový prohlížeč. Vzhledem k mezinárodní orientaci projektu je i počet IP přístupů z celého světa.

Nutno hovořit o přibližném čísle, protože někteří uživatelé mohli k projektu přistoupit z vícero míst, počítačů či internetových poskytovatelů a naopak mohlo být více uživatelů přistupujících z jednoho počítače či místa. V součtu pak dochází k vzájemné kompenzaci vlivů.

V danou chvíli také evidujeme 8600 unikátních IP adres různých robotů, crawlerů, spiderů atp., které nelze započítávat mezi uživatele. Tito nestandardní uživatelé jsou evidováni a zároveň vyřazeni z provozu ElectionsMeteru.

Z pohledu měsíčního vývoje návštěvnosti:
(* tabulka ukazuje trend pouze posledních měsíců, od přechodu na nový server)

Průměrná denní návštěvnost je 5000 IP adres.
Průměrná délka návštěvy je 2 minuty.
70% návštěv přichází od vyhledávačů, 15% z odkazujících webů a 15% je přímých návštěvníků.

Z pohledu regionu návštěvnosti v měsíci srpnu:

V Českém prostředí ElectionsMeteru nejvíce hledaným slovním spojením v pořadí dle četnosti bylo "václav havel", "ksčm hlasováni", "generální stávka hlasování online", "miloš zeman", "václav klaus", "karolína peake", "kalousek životopis", "barack obama", "petr nečas hlasování online", "dělnická strana sociální spravedlnosti", "karel schwarzenberg" ...

Žádné komentáře:

Okomentovat