pondělí 13. června 2011

ElectionsMeter je neziskovka

Neziskovka, nevládní a nezisková organizace, občanská iniciativa, občanské sdružení. Registrovaná 12.8.2010, identifikační číslo 22859161, adresa Sukova 1556, Pardubice. Předsedou a zakladatelem sdružení je Petr Rudzan.

Projekt, který si klade za cíl být otevřený, nezávislý, objektivní a alternativou ke komerčním nebo vládním organizacím může být jen neziskovka. Dlouho jsem o tom uvažoval a dospěl nakonec k přesvědčení, že nelze čerpat peníze ze státního rozpočtu, od komerční organizace, z EU fondu, z privátních fondů a být zároveň veřejně proklamován jako nezávislý. Smysl projektu vyniká (a zaniká) s jeho nezávislostí.

Neziskovka se mohla se mohla docela dobře jmenovat "Sdružení za nezávislý volební systém a alternativní průzkum veřejného mínění", ale zůstali jsme u marketingové značky "ElectionsMeter".

ElectionsMeter hledá a vždy bude hledat odborníky (akademická sféra, politologie, statistika, sociologie, moderní historie, informační technologie, právo) kteří by obsadili dozorčí radu sdružení a dohlíželi na objektivnost a nezávislost projektu. K výkonu dohledu dostanou přístup k algoritmům, všem sledovaným údajům a analýzám.

Žádné komentáře:

Okomentovat